Sobre mi

En algun moment, algú em va dir: “Sabrem que haurà canviat el món quan en preguntar-li a un nen: – Què vols ser de gran? El nen ens respongui: – De gran vull ser feliç.”

El nom Aniol

“És una forma catalana d’Annià, nom que deriva d’Anianus i aquest d’Annius. La seva veu femenina Ania corresponia a una important gens romana: consagrat a Anna Perenna, deesa de l’any. Al santoral destaquen les figures de Sant Aniol sots diaca i màrtir, Sant Annià bisbe d’Orlenas i Sant Annià sabater de professió que es invocat per aquells que han de patir alguna amputació.”

“Prové de: estar consagrat a Anna Perenna. Se la considerava la deessa de la lluna o deessa de l’any, ja que cada mes renovava la seva joventut durant el curs de l’any, pel que se la veu com la deessa que atorga una llarga vida i tot allò que contribueixi a perllongar l’existència. Un dels sants que van dur aquest nom fou sabater de professió i arribà a bisbe d’Alexandria al segle I. La tradició el relaciona com a deixeble de Sant Marc.”

“El nom de fonts masculí Aniol només s’escriu amb a- inicial, i no pas amb e-, atès que prové del nom propi romà ANDEOLUS (sant del segle III), amb una A- inicial llatina que no es conserva en l’evolució de la nostra llengua romànica. En canvi, el grup de consonants ND es gemina en NN, fins a reduir-se en una sola N. Basc: Anen.”

“Celebració: 1 de maig (festa major de Sant Aniol de Finestres), 25 d’abril, el 10 i 17 de novembre.”

Enllaços d’interès:

Descripció personal

No sóc capaç de fer una descripció objectiva de mi i les descripcions que m’ha anat fent la gent no em semblen del tot encertades. Adjectius que m’han dit: Aniol (hi ha hagut qui al final se serveix del meu nom com a adjectiu), imbècil, tonto, retardat mental, estrany, esotèric, rar,… un grapat d’insults quan algú s’ha sentit impotent davant algunes de les meves accions i “floretes” quan m’he portat bé amb algú. Si vols pots proposar el que et sembli per a acotar encara més la llista.

Contacte

Pots contactar amb mi per aquí:

La meva clau pública PGP.

Si vols ampliar la informació sobre mi, pots consultar els memes, i potser gràcies a algun d’ells coneixeràs el que no hagis trobat en aquesta secció.