Fer córrer un proxy Snowflake al vostre telèfon mòbil Android

Orbot logo

El Projecte Tor té d’entre vàries de les seves eines una que es diu Snowflake i que és una extensió per navegadors web, que facilita a activistes que hagin d’esquivar la censura, la connexió a servidors intermediaris creats per voluntaris. Doncs bé, si ho voleu, també podeu fer córrer aquesta eina al vostre telèfon mòbil.

Per fer funcionar Snowflake al vostre telèfon mòbil el primer que necessiteu és instal·lar-hi l’aplicació Orbot. Un cop instal·lada, l’obriu i a dalt als tres punts, i després a Preferències, aneu a baix de tot a l’apartat Snowflake Proxy (Experimental) i marqueu les caselles de Run Snowflake Proxy i també la de Show Connection Notification. Llavors us dirigiu a la pantalla principal de l’aplicació, comproveu que el Mode VPN estigui desactivat i que Utilitza ponts també, i fetes aquestes comprovacions cliqueu el botó gran INICIA.

I això és tot, veureu que al principi costa que la connexió d’algú per Tor passi pel vostre mòbil, però una vegada la xarxa us hagi agafat confiança anireu veient a les notificacions com van apareixent noves connexions a través del vostre proxy de Snowflake.