Un any sense beure alcohol

Un any sense beure alcohol

Al principi t’ho planteges perquè n’estàs fart de beure alcohol per evadir-te, també perquè les llacunes mentals cada dia són més greus, i sobretot per estalviar-te el sofriment de les ressaques. Amb el temps vas continuant per curiositat a veure què li passarà al teu organisme i quins canvis notaràs. I llavors ho acabes fent només per no decebre’t a tu mateix i que compleixis almenys l’any d’abstinència alcohòlica que et vas proposar.

 • Aprens a preveure els actes i celebracions on saps que s’hi consumirà alcohol, i si no els pots evitar procures que s’hi ofereixi begudes no alcohòliques fins i tot comprant-les tu si veus que a l’organització li costa d’entendre la teva postura.
 • Els primers dies i setmanes procures evitar el passadís de begudes alcohòliques dels supermercats i et vas adonant que fàcil és l’accés a aquestes vagis on vagis. El mateix passa quan deixes de fumar tabac que una de les primeres mesures és canviar les rutes per on camines per evitar passar per davant dels estancs.
 • En el meu cas he seguit comprant molt puntualment begudes alcohòliques que s’han anat quedant al meu petit diguem-ne celler particular per quan s’acabi aquest any d’abstinència veure si tindré ganes de beure-m’ho tot.
 • L’ansietat no desapareix per deixar de beure alcohol. Si has deixat de beure perquè t’agafaven atacs d’ansietat o tenies problemes digestius, no tenen per què desaparèixer, però poden minvar molt. Els afers personals que tinguessis i que no estiguin relacionats directament amb el consum d’alcohol els continuaràs tenint i, per tant, també l’ansietat i l’angoixa que et generaven.
 • No perdràs pes per deixar de beure alcohol. Oblida’t de tenir l’objectiu de perdre pes si deixes de beure alcohol perquè no té per què ser una cosa que passi correlativament. Les calories que ingeries amb l’alcohol les acabaràs suplint amb qualsevol altre aliment calòric, així que revisa tota la dieta i no només certs aliments concrets.
 • No hi haurà ressaques per ingesta etílica. Tot i que continuaràs tenint matins durs que costi aixecar-te del llit i tinguis el cap espès, així i tot, ja no seran aquelles ressaques que se’t clavaven al cervell.
 • T’adonaràs de la quantitat de temps consumit en beure alcohol al llarg de la teva vida, de com t’evadies d’una realitat que no t’entusiasmava, d’una música que no et despertava el més mínim interès, d’un ambient que et resultava soporífer i insuls.
 • Descobriràs que aquelles batalletes personals mitificades sobre excessos amb l’alcohol no et provoquen el més mínim entusiasme i si te les fan explicar de nou, ho fas, però volent provocar la més baixa de les motivacions i sent el més desincentivador possible.
 • Se’t desperta una certa animadversió cap als que et segueixen venent l’alcohol com un gran favor personal que et fan oferint-te’l igualment quan ja els has dit que no en beuràs.
 • Comptaràs els dies que portes sense beure alcohol cada vegada que flaquegin les forces i la voluntat d’aguantar un dia més sense beure alcohol.
 • Et preguntaràs infinites vegades com vas poder estar dilapidant temps, diners i salut en el consum d’alcohol. Et preguntaran infinites vegades com és que has deixat de beure alcohol com si l’habitual hagués de ser consumir-ne a cada trobada social o àpat. Arma’t de paciència i si t’esgota repetir de nou cada vegada tots els motius que t’han portat a deixar de beure alcohol, digues que no et ve de gust i ja està.
 • Miraràs amb recel com la gent s’aferra a les llaunes de cervesa, als gots de cubata, a les ampolles de combinats amb alcohol, i faràs un esforç per no jutjar-los, ja que tu també ho havies fet, així que et servirà per avaluar com et veia la gent quan ho feies tu.
 • T’adonaràs que la gent adulta és qui més et pressiona perquè beguis. A les celebracions familiars veuràs com la gent adulta t’empeny a beure alcohol, perquè tenen assumit que als actes es beu per estar desinhibit i te’ls trobaràs animant a beure i a preguntar-te que com és que no beus alcohol i que quins problemes o què et motiva no fer-ho.
 • No perdràs l’hàbit d’evadir-te bevent així com així. Bé que no ho faràs amb alcohol, però el comportament de beure begudes energètiques per mantenir-te despert o infusions per calmar-te et recordarà molt al consum d’alcohol per evadir-te de la realitat. Evitar una addicció no t’exclou de suplir-la amb una de nova.
 • No hi haurà cap de setmana que no et preguntis com és que no estàs bevent alcohol.
 • Et provocarà angoixa pensar quan serà la vegada que ja no puguis més i tornis a beure alcohol.

Photo by <a href="https://unsplash.com/@jentheodore?utm_source=unsplash&utm_medium=referral&utm_content=creditCopyText">Jen Theodore</a> on <a href="https://unsplash.com/?utm_source=unsplash&utm_medium=referral&utm_content=creditCopyText">Unsplash</a>
Foto de Jen Theodore a Unsplash

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *