xarxes socials de cervesa

Un bon dia se’m va acudir buscar alguna pàgina web especialitzada en cervesa, on poder anar fent-me un llistat de les meves varietats i marques preferides. Al principi va ser una mica difícil, però a poc a poc vaig anar trobant més i més pàgines, registrant-me en cada una d’elles,… I ara us exposaré el que m’ha semblat cada una.

A Coastr pots crear-te un perfil on anar afegint les teves cerveses preferides i també els teus locals preferits. Sembla que podem trobar algunes marques de “casa nostra” com l’Estrella Damm (la Bock Damm l’he hagut d’afegir jo), Moritz, Franziskaner (aquesta l’embotellen a Madrid, crec),…
En la qüestió de posar locals on veure bona cervesa ha sigut més complicat ja que he hagut d’afegir-los jo manualment, i buscar-ne dades per internet i demés.
Un inconvenient: sembla que està poc habitat des de fa temps. Funciona bé, però clar consultar el blog oficial i veure que l’última entrada és del juliol del 2007 fa agafar certa inseguretat.

Fou aquesta inseguretat la que el dia següent em portà a provar una altra pàgina: RateBeer.
És bastant més complex el sistema en aquesta pàgina, i més exigent. Has de puntuar tot de paràmetres (aparença, gust, olfacte,…) de cada cervesa que vols tenir registrada al teu perfil.
L’aparença de la web és més sòbria, però el sistema molt més complet. Pots trobar més informació però també has de buscar bastant més per tota la gran quantitat de dades.

També tenim 97 Bottles. Té un millor estil visual que les altres dues webs, i a més sembla que està bastant activa, malgrat que sols he pogut trobar de cervesa catalana la Damm (però un pot afegir-ne més a la base de dades). Té un nivell bastant alt d’exigència en quan a informació per a cada cervesa, tot i que et permet afegir-les com a favorites al teu perfil sense haver d’omplir cap formulari de degustació (a diferència del que passava amb RateBeer). Funciona ben bé com una xarxa social ja que fàcilment t’ofereix coses com: fer un llistat d’usuaris amics, fer un llistat de cerveses que voldries prendre en un futur pròxim, et recomana noves marques (no sé si fa algun càlcul segons les que ja tens com a preferides),… A més en quan a disseny potser és de les més agradables i més intuïtives.

I BeerAdvocate. Si no m’havia embolicat prou amb RateBeer, BeerAdvocate és força similar. En aparença sembla una web força complexa, bastant semblant a RateBeer. Té moltes coincidències amb aquesta última sobretot perquè per afegir com a favorita una cervesa al nostre perfil n’haurem de publicar un “informe de degustació” també.
Un cop registrats però, veiem com aquesta complexitat es justifica amb varis serveis de sociabilitat força interessants (alguns no presents en d’altres webs de temàtica cervesera): sistema de missatges entre usuaris, subscripció i enviament al nostre correu electrònic d’una revista sobre cervesa (aquest servei és de pagament), espai per a les últimes notícies del sector,… També es remarcable que a BeerAdvocate podrem trobar els esdeveniments cervesers que se celebren a diferents parts del món i apuntar-nos en qualitat d’assistents, però la llàstima és que no hi surt cap esdeveniment celebrat a la Península Ibèrica (de Portugal per exemple tampoc en surten).

Així que vosaltres decidiu amb quina us quedeu, la Coastr era molt pràctica i senzilla (és en la que més fàcilment he pogut omplir el perfil), i la RateBeer, doncs mira, si tinc moltes ganes aniré fent, però no sé se’m fa una mica pesada. Però si vols fer com jo i no complicar-te gaire la vida, prova 97 Bottles. Coastr serà una web molt senzilla i ràpida, RateBeer és molt completa i complexa com BeerAdvocate però demana certa dedicació estar-s’hi, en canvi 97 Bottles t’ofereix força senzillesa perquè aprenguis fàcilment a moure-t’hi i alhora vas veient totes les altres possibilitats que se t’ofereixen.

Existeix també Foamee, però no li he trobat utilitat, així que, no en puc dir gaire cosa.

Per als que us agradi el vi (a mi no gaire) teniu Cork’d.

Actualització 13/10/2009: He pogut provar també la web de Pintley (en fase Beta). El procés de registrar-se ha estat força senzill un cop m’han enviat la invitació.
Està força bé ja que combina la senzillesa i facilitat de 97bottles, però afegint-hi imatges de cada cervesa (cosa que es troba a faltar molt ara per ara a 97bottles), un sistema de valoració de cada cervesa força entenedor,…
Però potser encara té algunes faltes: el cercador a vegades no és del tot precís, falten marques i cerveses (tampoc pots aportar-ne tu la informació a la web directament), hi ha marques que no acaben de coincidir en dades, no té suport per a RSS,… Però ara mateix està en fase beta, així que potser aquestes coses van millorant.

0 respostes a “xarxes socials de cervesa

  1. Ara que vaig deixar el facebook, està bé trobar alguna xarxa alternativa on deixar-me caure.

    En quant has dit que eren complicades, m’he allunyat de les xarxes de RateBeer i BeerAdvocate. Em passaré per les altres dos, i faré la meva aportació amb una altra cervesa de les nostres que vaig tastar fa poc, la Glops d’Hospitalet.

  2. @bobbin Doncs ja ens veurem a 97bottles.com si t’animes. Em trobaràs aquí. Jo les que he anat afegint la majoria eren “catalanes”, crec, i més quan cada cop se’n van fent de millors en el nostre país.

  3. Déu n’hi do quantes n’hi ha…. jo no sóc cervesera, de fet no bec alcohol, però no deixa de sorprendre’m que existeixin aquestes xarxes socials

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *