Coses que detesto: concerts&música

M’agrada, frueixo amb la bona música i els bons concerts. Però suposo que he escoltat prou i he vist prou com per començar a tenir manies.

– No facis aplaudir al públic a ritme del bombo de la bateria, si un mínim del 50% del públic no ha sentit en sa vida la cançó que us posareu a tocar.
– Es comprèn que en un concert enmig del Hyde Park o d’un desert Californià els membres del grup portin ulleres de sol. El que és incomprensible és que passi en concerts on no hi ha més de 100 persones de públic i que es fa en un recinte “hermètic” (on amb prou feines entra la llum del sol). Si no tens ganes que el públic et vegi, simplement no facis concerts, o deixa que sigui algú altre qui interpreti les teves cançons en directe.
– Deixa’t les balades pels recopilatoris que tard o d’hora publicaràs. Et poso en situació: “Estàs enmig d’un concert i el grup es posa a tocar una balada. Com que te la rebenta fer el zombie, te’n vas a la barra a veure si trobes alguna cosa que et plagui. Si en el camí cap a la barra el teu humor baixa encara més i de sobte s’apareix la porta de sortida… El més probable és que t’acabis trobant al cap de pocs minuts a fora del recinte dirigin-te a un altre indret que no sigui el concert.”
– Al concert ofereix el que no pots oferir a l’estudi: relació verbal amb el públic,… Es demana que com a mínim musicalment el directe soni com el disc i preferiblement amb alguna innovació, en el cas que no sigui així… Crea hologrames.
– No esperis del teu públic el que no li correspon. Si toques música pop, no esperis que el teu públic comenci a saltar un per damunt dels altres i a semblar cada cop més una marebunta, això espera-ho en el hardcore o estils contundents. Si toques heavy, no esperis que el públic et retorni un La#2* perfectament entonat, la gent ha vingut a deixar-s’hi la veu, no pas a entrenar-la.
– Em sembla molt bé que estiguis orgullós del bateria del teu grup, que et sembli que toca de puta mare, o que aquella nit mateixa del concert fa els anys, o que necessita encandilar la noia que s’ha de tirar a la matinada. Però els solos de bateria són una merda si no són ràpids o en el cas de ser lents si no es fan sonar molts instruments de percussió alhora, així que mira’t bé què hi ha de fet i pensa si ho pots igualar, si no, estalvia’t fer solos. El mateix aniria pels guitarres i pels baixistes, amb el temps te n’adones que els solos són inútils si no aporten alguna innovació a la melodia de la cançó (i en masses casos no l’aporten).

Continuarà…

Abans que surti alguna llumenera dient “doncs això tu no ho vas fer…”. Mira, jo hi era i tu no, ara jo ja no hi sóc i ara puc dir-ho.

0 respostes a “Coses que detesto: concerts&música

 1. Ara fa poc m’he enterat que els U2 van cantar “La Macarena” intentant fer una gracieta. La llàstima és que ho van fer a Barcelona i la cridòria fou tant gran que al final van desistir. Bons assessors tens Bono.

 2. Vaig esperar mig any a que Devnath toqués al Sielu de Manresa…

  QUIN PUTU PAL DE CONCERT!!!
  No paraven de fer solos…
  A sobre, a l’hora de fer un bis, va i tornen a tocar una cançó que ja havien tocat i que no és ni seva!!!
  No sóc gaire de discoteques, però pel què havia pagat d’entrada només volia que s’acabés el concert i que el DJ posés qualsevol altre cosa!

 3. @tresblau: Doncs sí, en deuen aprendre ràpid d’aquestes cagades. 😀

  @menxu: A mi també em fa ràbia els bisos ja que l’acostumen a cagar bastant.
  I sí, els cops que he marxat d’un concert abans que aquest s’acabés, he acabat a qualsevol lloc de qualitat musical “dubtosa”. 🙂

 4. Jo a concerts hi vaig molt poc. Deu ser perquè la majoria dels conjunts o músics actuals no em motiven gaire o bé no he tengut l’oportunitat d’assistir als que jo voldria. Record la ficada de pota de Bono. Valdria més no haver fet res, clar que la culpa no és seva i aquesta fa tants concerts en pocs mesos que a voltes no deuen saber ni a on es troben 🙂

  Salutacions!

 5. @caterina: A mi ja m’estan començant a motivar bastant poc els nous grups que van sortint… 😀
  Sí, la ficada de pota dels U2 podia justificar-se així. Pel cantó oposat tindríem el cas del Bruce Springsteen que aquest com cada dos per tres visita Barcelona ja sap ben bé què ha de dir. 🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.