RC 8.04

Aquesta és la última entrada sobre l’experiència del procés de prova d’Ubuntu Hardy Heron. Ja sé que em vaig saltar bastant el procés de relatar la prova de la Beta i demés… I també sé que segurament algun/es ja estareu usant la versió final d’Ubuntu 8.04, però havia de deixar alguna entrada per acabar de tancar el relat.
El procés evolutiu fins a la versió final ha estat una mica pesat de seguir, ara valoraré molt més a la gent que es dedica a relatar tot el procés, és una dedicació bastant gran que a mi en alguns moments se m’ha fet una mica pesada, sobretot lo de reportar bugs i demés. Segurament en pròximes ocasions m’ho pensaré bastant si tinc ganes de fer-ho novament, vist que no he pogut dedicar-li gaire.

He volgut instal·lar ja la RC i deixar el relat aquí, ja que a partir d’aquest llançament pocs canvis importants hi haurà respecte la versió final que sortirà a finals d’abril. Ho he fet novament amb la “desktop” i els primers canvis són en el menú d’inici, ja que ara hi veurem com automàticament se’ns obre el menu per triar l’idioma i també queda més clar el tema d’iniciar el LiveCD amb l’opció “Proveu l’Ubuntu sense fer cap canvi al vostre ordinador”. Jo he triat “Instal·lar Ubuntu” que pensava que seria en mode text però resulta que no, que és en mode gràfic (una sorpresa).

Instal·lació RC 8.04

Tot sembla que ha anat força bé, la “home” la tinc en una partició a part així que puc instal·lar la imatge *.iso a sobre la instal·lació anterior tot mantenint els arxius de configuració i un arxiu de text amb els programes extres a instal·lar (“sudo apt-get install …” ho podeu trobar aquí) intactes. Només cal esperar que es vagi instal·lant tot “automàticament”.

Engeguem el sistema després que s’acabés la instal·lació i trobem que la pantalla d’entrar l’usuari i la contrassenya ha estat renovada (visualment).

Login Ubuntu RC 8.04

Apliquem l’arxiu de text: “sudo apt-get install …” i ja tenim el que teníem. Instal·lem les actualitzacions.

No he fet gaires canvis així que tampoc val gaire la pena que us posi una captura de l’escriptori. Consulteu les entrades anteriors i veureu l’evolució:

  1. Alpha 1
  2. Alpha 2
  3. Alpha 3

Si voleu saber més, millor us poso uns enllaços, que sempre saben explicar millor les coses que no pas jo:

Conclusions

  • Ha quedat clar que el sistema de tenir la “home” en una partició a part i un arxiu de text amb la cadena per reinstal·lar els programes “extres” és una opció força pràctica per a fer actualitzacions completes (podríem dir-ne quasi com instal·lacions netes), gaudint de tot lo de novetats que porta la nova versió mantenint els arxius de configuració intactes. Gràcies Ceec.

0 respostes a “RC 8.04

  1. eva: Surten més o menys cada 6 mesos, això és bo perquè ràpidament es progressa amb coses noves, però és dolent perquè hi ha moments puntuals en que el sistema és inestable (per alguns potser massa freqüentment). És per això que me’n faig un fart de recomanar a la gent que usa Ubuntu de prendre’s amb calma l’actualitzar a noves versions, jo ja ho he fet perquè estic parlant de màquines virtuals i per tant el sistema principal no el toco i si em carrego alguna cosa puc eliminar la màquina virtual i crear-la de nova.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.