Lilith [1a part]

Vaig a disposar-me a fer una nova entrada seriosa sobre un tema: Lilith.
Un nom que em portarà a parlar tant de mitologia com de música. Agafeu-vos-ho amb ganes, perquè hi ha vàries coses a explicar.
Com que és una entrada llarga (dividida en 2 parts), us recomano escoltar per aquesta 1a part: Ocean Dreams de Dj Fab, el qual té una cançó anomenada Lilith.

Comencem per lo principal:

Mitologia: Lilith
Qui era Lilith
http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:Lilith_(John_Collier_painting).jpg Segons la mitologia judeo-cristiana, Lilith fou la primera esposa d’Adam. A diferència d’Eva, Lilith sí que estava formada a partir de la pols com Adam. A més Lilith era bella i lliure ja que se sentia a ella mateixa amb el mateix dret i importància que Adam. Cosa que no feia les coses fàcils a Adam, ja que quan aquest volia ficar-se al llit (per dir-ho d’alguna manera) amb Lilith, aquesta rebutjava la postura recolzada, és a dir que Lilith sempre hagués d’estar sota (la d'”el missioner” que en diuen).

Aquesta rebel·lió de Lilith suposà que Déu no tingués la mateixa consideració a Lilith que la que tenia a Adam. Així que Lilith acabà abandonant el paradís per voluntat pròpia abans de sotmetre’s i renunciar a el que justament exigia. Pronuncià el nom de Déu (una osadia suprema), i Déu, cansat que Lilith fos tant rebel li entregà ales per a que ella abandonés el Paradís.

Lilith anà a viure en una cova prop del Mar Roig, on fins aquests dies resideix allí. Accepta dimonis com amants, i engendra nens dimoni, és per això que és anomenada Mare dels Demonis, esposa d’Asmodeu, el Rei de los Demonis.

Mentres, Adam enyorava a Lilith, i suplicà a Déu que l’ajudés. Déu envià a tres àngels (Senoy, Sansenoy, i Semangelof) a que recuperessin a Lilith. En cas que Lilith es negués a tornar al costat d’Adam, Déu mataria cent dimonis cada dia, i així fins que Lilith cedís.

Però Lilith digué que fins i tot era molt millor que es fessin realitat les amenaces de Déu, que no pas retornar a la posició submisa a Adam. Un cop acabà de dir això, els àngels compliren les amenaces de Déu. Lilith s’enfurismà i proclamà que ella també atacaria tots els fills d’Adam i també les mares durant l’embaràs. Jurà també que els recent nascuts estarien en perill de ser objectius de la seva ira: les nenes per 20 dies, els nens per 8 dies. No tant sols això, sinó que robaria el semen dels homes en els somnis d’aquests, amb el qual engendraria més nens dimonis, que substituirien els que Déu mataria.

Davant aquesta negativa tant rotunda de Lilith, Déu decidí donar una nova companya a Adam (“No és bo que l’home estigui sol”). Acabà creant Eva a partir d’una costella d’Adam, i per tant, Adam tindria ja una dona submisa que no tingués cap motiu per a rebutjar la submissió a Adam.

Fonts i enllaços d’interès: La Hoguera de Sakura: El mito de Lilith. Reina de los Vampiros, Lilith, La sombra de Eva – Nueva Acrópolis, Lilith la Reina de los Vampiros i Lilit – Wikipedia, la enciclopedia libre, L’origen del mal | Una trobadora del segle XXI, Limitanei: Las hijas de Lilith, Mitologías – Lilith y Caín ¿Rebeldes o revelaciones?.

Si en vols més, pots llegir la 2a part.

0 respostes a “Lilith [1a part]

  1. És que jo i la Setmana Santa… De moment el tema aquest de Lilith ja m’ha portat a una que altre discussió amb mon pare. Però clar, és inevitable ja que cada cop que trobo temes com el de Lilith més m’allunyo de les creences de mons pares.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.