Pel·lícules

Tenia bastant abandonada la secció “Cinema“, de fet només hi havia una entrada sobre Fracture.

Tresblau em va donar una idea. No és que no miri pel·lícules, sinó que les vaig mirant a estones lliures. Així que faré com ell i quan hagi vist un bon bloc de pel·lícules estaria bé escriure’n un breu comentari de cadascuna.

Fa bastants dies em vaig atrevir a veure La búsqueda, quin bodrio (i preparem-nos que ara haurem de veure la segona part). Un argument conspiranoic a més no poder, una fantasmada (què generosos són tots plegats regalant obres d’art),… Quan veia que començaven a perseguir-se pels carrers, feia avançar ràpid la seqüència… fins a que paressin i aportessin alguna cosa a l’argument. Una decepció bastant gran, que no sé si superaria a la que vaig tenir amb Jackie Brown. Jackie Brown no em va decepcionar per si sola, sinó que com que la vaig veure després de Death Proof i Reservoir Dogs doncs m’esperava alguna cosa per l’estil.

Em va fer molta gràcia (perquè no es mereix ni que es plori) quan un “polític” va dir allò de subtitular i no doblar les pel·lícules en català a TVC i l’altre que diu que TVC és massa nacionalista. Com es nota que no es miren mai TVC (TV3, C33,…). TV3 ja fa temps que permet veure les pel·lícules tant en català com en versió original (cosa que cadenes privades NO permeten fer) i programes com Cantamania demostren que el nacionalisme no és present obsessivament. Gràcies a TV3 ara Herois em quadren més en català que en castellà.

Podeu estar tranquils/les que no desvetllaré tota la trama, però no prometo gaire:

Fracture
L’argument és bo. En el fons no m’ha decebut.
Segurament alguns actors secundaris no acaben de quadrar (sobretot el Willy). Però és que és inevitable comparar-los al Sr. Crawford.

És cert el que deia Tresblau, no paren d’aparèixer portàtils Mac, però són de gent amb bastants calers i amb prou coneixements (gent privilegiada) com per no dependre d’algun sistema operatiu que sigui Windows, així que tampoc em deixa inquiet.

Hi ha moments de la pel·lícula que fins i tot pots riure, sobretot en l’escena del judici, en que Ted (Anthony) va “defensant-se”. Tresblau tenia raó, no és una gran pel·lícula, però he pogut veure el que esperava del Hopkins.

La trama passa en dies pròxims i en el mateix “Dia d’acció de gràcies” així que ara per Nadal està bé veure-la.

Té un final emocionant, però que no m’agrada.

Lo millor: Tot el que fa en la pel·lícula Anthony Hopkins. Sobretot perquè es pot veure com pot formar un gran personatge sense fer de Dr. Leckter.
Tonteria: A la pel·lícula es veu com hi ha infermeres que fumen a l’entrada de l’hospital. Pensava que només passava als d’aquí.
El pitjor: L’advocat novell.
Em recorda a: Pactar con el diablo. A més durant la pel·lícula diuen vàries vegades “demonio”.
Frase/diàleg:

 • Theodore: Te quiero.
 • Jennifer: Lo sé.
 • Crawford: Y él? Sra. Smith?
 • Jennifer: Lo siento…
 • Crawford: No lo sientas. Conocer es sufrir, estoy acostumbrado. Aunque también me gustaría algún placer a cambio de ese sufrimiento.

Curiositat: L’invent de les boletes, què faríem sense ell?
Recomanada a: Als qui els agradi Anthony Hopkins i el vulguin veure en una nova pel·lícula.
No recomanada a: Qui esperi una interpretació equilibrada en la interpretació de tots els actors que surten a la pel·lícula.

Anunci Freixenet
Un començament bastant prometedor.
Això sí, et quedes bastant intrigat per saber de què va tot plegat.
Acabes pensant que no sabràs el final però… el té. No he vist quasi gens les pel·lícules de Hitchcock però podria captar poc la ironia del final del vídeo.

Lo millor: El Martin Scorsese i la noia rossa que primer surt a la platea i després veurà el cava.
Tonteria: No entenc com coi volia desmuntar el tio la bombeta amb les mans com si es tractés de desenroscar un cargol.
El pitjor: Que no saps ben bé de què va la cosa.
Em recorda a: Pel·lícules antigues d’espionatge i potser a El Buen Pastor si hagués tingut ganes de veure-la algun cop.
Frase/diàleg: No el voldria escriure, ja que desvetllaria bona part de l’atractiu del curt, però el diàleg és el que manté Scorsese amb un altre home sobre uns documents que…
Curiositat: L’única seqüència que recordi que surt tant a televisió com al curt, a part de la cortineta, és l’orquestra. L’orquestra acaba posant encara més nerviós en el curtmetratge que en l’anunci.
Recomanada a: Qui vulgui veure l’anunci de Freixenet d’aquest any.
No recomanada a: Els que esperin veure-hi les “bombolletes de Freixenet”.

Si el voleu veure:
Català: http://www.scorsesefilmfreixenet.com/video_cat.htm
Anglès (versió original): http://www.scorsesefilmfreixenet.com/video_eng.htm

Historias de la Cripta – El Club De Los Vampiros
Alguns/es recordareu aquells dibuixos que feien a la televisió de : “Contes del Guardià de la Cripta”. Doncs la pel·lícula és un episodi de la sèrie “realista” no pas la de dibuixos. Dura una hora i algo més de 20 minuts. Sobta veure-hi en una escena a Whoopi Goldberg, tot i que només diu una frase.

El principi ja avisa sobre el que es veurà a la pel·lícula, als 15 minuts la cosa es va animant… Als 20 ja veus escenes de “sang i fetge” literalment.

M’ha agradat perquè hi ha vàries escenes bastant còmiques. Ja trobava a faltar aquest tipus d’històries. Clarament hi ha una burla del fanatisme religiós des d’un bon principi de la pel·lícula i més al cap de mitja hora, enmig de la pel·lícula en la missa amb el predicador (reverend) “rocker”.

Sort que el ritme es va calmant, sinó encara frustraria qualsevol final.

Però tornen les noies i torna la diversió, per poc temps també.
Una burla a la policia; i com tòpicament es representa, la policia no fa “ni putu cas”.
Tornem al bordell…

Pregunta mental: “De debò el sector femení valora tant els culs masculins?”.

Tornem a l’argument de la pel·lícula. Les escenes luxurioses amplien el nombre d’espais, i la pedanteria d’una de les protagonistes també.
I la luxúria ja no para…
L’escena en que van matant vampiresses amb pistoles plenes d’aigua beneïda no té pèrdua, tot i que trobo que la casqueria és excessiva en alguns moments.

Un final… pse. Però el final definitiu potser ho acaba salvant.

Lo millor: El festival de noies mig vestides de la festa.
Tonteria: Donar una targeta d’aquelles de visita i després demanar que te la tornin al·legant que “me importa salvar los árboles”.
El pitjor: El forense quan obre la dona amb el bisturí.
Em recorda a: La reina de los condenados.
Frase/diàleg: Unes quantes frases:

 • “Le apetece picar algo: galletitas, palomitas, un poco de Prozac,…”
 • “Ya recuerdo porque casarme contigo me llevó casi al borde de la homosexualidad”
 • animadora dient: “2, 4, 6, 8, mi-ra co-mo me fro-to el ch*-ch*”. Segons llegeixo a la Wikipedia en anglès la frase original era “Two! Four! Six! Eight! You can watch me masturbate!” (no cal que ho tradueixi, no?).
 • “no se arrepienta, son vampiros, hay que mandarlos al infierno”
 • “preferiría pegar mi p*lla a un tren de alta velocidad con super-glue a f*llar contigo”,

Curiositat: Ha de ser casualitat que la sang del detectiu sigui tant apreciada per les vampiresses que només l’havien trobat un cop abans, feia 4 segles.
Recomanada a: Els que saben valorar les pel·lícules ja amb uns quants anys d’antiguitat.
No recomanada a: Els que esperin sexe explicit, ni tampoc a menors d’edat (i no ho dic per dir).

0 respostes a “Pel·lícules

 1. Em queda per veure la de Reservoir Dogs, se m’ha anat passat el temps i al final no le pogut visionar. Val al pena?
  Amb l’última em recorda quan em dedico a mirar alguna peli de Serie B (o Z) coneixedor de fer-ho. M’ho passo pipa amb les cagades que et trobes i algunes escenes cutres, tot un art.
  Ahir vaig veure Unrest, de por, pero de por de tan dolenta que és! JAJAJA Disfruto amb aquests telefilms.
  Per cert, Bon Any a tots!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.