Alpha 2

Una segona Alpha, però l’emoció ja no és la mateixa que amb la primera. Esperem que el promès nou Artwork aporti més emoció.

Ja feia dies que havien publicat la Alpha 2, però he esperat a que algú comencés a parlar-ne per a descarregar-la. I un cop l’he descarregat l’he engegat a la màquina virtual. Primer hem hagut d’iniciar en “mode gràfic segur”. De moment la instal·lació anava bé, així que m’he posat a fer altres tasques mentre durava el procés.
Un cop instal·lada i demés, he instal·lat les actualitzacions que ja havien aparegut, i després a comprovar que tot hagués “quedat bé”. De moment ja he vist que el fons de pantalla no s’havia quedat igual ni tampoc el GDM… He fet reiniciar el sistema i m’ha donat un error en carregar no sé què del kernel… Finalment m’he quedat sense poder iniciar-la. Ho intentaré per segon cop amb la versió alternate.

I amb alternate? Sembla que bé al principi, la /home la tinc en una partició a part, així com a mínim algo de la configuració se salva amb cada reinstal·lació. I… acaba arrancant bé. Ja està, ja tinc la Alpha 2 instal·lada però ja m’ha posat una mica neguitós la instal·lació i no tinc ganes de provar-hi coses, de moment.
Com sempre haig de posar una captura, aquí la teniu:

Segona Captura Hardy Heron

L’única diferència és el monitor conky que he instal·lat però que encara no l’he pogut configurar completament al meu gust. Voldria fer-hi aparèixer algun dels indicadors amb gràfic i no tot amb números, però de moment no queda malament. També he afegit accessos directes a l’escriptori cap a directoris importants, per a tenir-los més accessibles.

En aquesta Alpha o sóc jo o hi han canviat icones, que ara tenen un aspecte més brillant. I res més, no la vull toquetejar gaire que encara hauré de reinstal·lar-la per tercer cop.

Aquestes setmanes sortien ja les primeres imatges del que podria ser el nou Artwork d’Ubuntu. A la pàgina dedicada a wiki.ubuntu.com se’n podien veure més. Sembla que fins a la Beta encara no es podrà provar ben bé aquest nou Artwork, així que haurem d’esperar fins al febrer, o per allà. De moment els que tingueu Ubuntu podeu probar el TimeVault (vigileu que encara està en fase beta, tal i com indica SomGNU).

A Firefox tampoc van gaire més avançats, però ja podem veure com seran els botons del FF3. Aquesta setmana passada per a Firefox també sortia l’extensió “Personas”, que ens permetrà decorar el Mozilla Firefox amb imatges (almenys fins ara, nadalenques).

0 respostes a “Alpha 2

  1. quina horterada això de decorar l’explorador no? de fet si el vols més mono ja post posar-hi un skin…pero bé per mi “d’origen” ja està bé com està

  2. lluiski: Doncs sí, millor no tocar res… Però com que tot ho faig en una màquina virtual, tampoc perdria gaire.
    eva: Sembla una tonteria, però també ho semblaven les extensions i ara no podria tenir el Firefox sense elles.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *