Alpha 1

He descarregat la versió 8.04 (Alpha 1) a través de la pàgina d’Ubuntu que anunciava Entre Tuxes y Pepinos. La tinc en una màquina virtual (amb Virtualbox).

Primera crònica? Doncs que les actualitzacions ja han anat apareixent.
No me’n he pogut estar i ja he anat redistribuint els elements de l’escriptori… Tot té un aspecte més bonic, o almenys a mi m’ho sembla.
Captura amb un lsb_release -a per a demostrar que s’està usant la Hardy:

Primera Captura Hardy Heron

No remenaré gaire més que encara la cagaré… Deixem-lo i ja continuarem amb la pròxima Alpha.

He volgut provar des del primer moment la Hardy perquè serà una nova versió LTS, bàsicament que es buscarà l’estabilitat per davant de tot.
Fins ara amb les versions “.10” (6.10 i 7.10) no he tingut bones experiències, és per això que mantinc el sistema amb la 7.04 encara (les “.10” en el meu sistema són simplement un pas cap a la següent, ho sento, però de moment la cosa la faig anar així). Però per no perdre la pràctica i anar coneixent el que sortirà, m’he aventurat a seguir els llançament de la 8.04. Ja veurem com va l’experiència. De moment de la llista que es va fer pública del que hi haurà a la 8.04 encara no hi ha gaire.

Llegeixo a VivaLinux! que el calendari de llançaments serà aquest:

  • 19 de Noviembre: Alpha 1.
  • 20 de Diciembre: Alpha 2.
  • 10 de Enero 2008: Alpha 3.
  • 31 de Enero 2008: Alpha 4.
  • 21 de Febrero 2008: Alpha 5.
  • 27 de Marzo 2008: Beta.
  • 24 de Abril 2008: Versión Final.

Per tant, és quelcom que fins d’aquí uns mesos no estarà acabat. Queden uns mesos que espero força apassionants, ja que veuré els canvis que es vagin fent a Ubuntu fins arribar la versió final que la majoria s’instal·larà a l’abril de l’any que ve. M’estic plantejant si registrar-me a Launchpad i anar reportant bugs, ja que l’ús que en faré de la màquina virtual amb la 8.04 serà molt esporàdic, bàsicament quan surtin les pròximes alphes i demés, i no sé…

0 respostes a “Alpha 1

  1. Diguem-ne que funciona. Ja m’ha aparegut el primer entrebanc amb un paquet (un tal slocat) que se’m feia el revoltós, però ja està sol·lucionat. Pensava que tot seria molt més inestable amb una Alpha 1, suposo que si en fes un ús més intensiu la cosa no la veuria tant bé. Però sobretot no instal·lar aquesta Alpha 1 com a SO d’ús diari

  2. Aniol! Veient que t’agraden tant els mems, te’n deixo un per a tu al meu blog. Fer-lo o no ja és una cosa teva 😉 Espero que me’n passis més però, a ser possible, en català o en castellà. En anglès no si us plau! 😀

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *